1 Şubat 2016 Pazartesi

Eski Trabzon Milletvekili Ekrem Dikmen dualarla uğurlandı

Eski Trabzon Milletvekili Ekrem Dikmen dualarla uğurlandığukluğu cenazeye katılımı etkiledi. 
Trabzon eski Milletvekili Ekrem Dikmen’in cenaze namazı İskenderpaşa Camisinde kılındı. Cenaze namazına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İl Jandarma Komutanı Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, siyaset ve iş dünyasından isimler katıldı. Cenaze namazı dolayısıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından cami etrafında kar temizleme çalışması yapılırken havanın soğuk olmasından dolayı cenaze namazı çok kalabalık olmadı. 
krem Dikmen kimdir 
Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık, siyasette birlikte sahne aldığı arkadaşı Ekrem Dikmeni şu sözlerle anlattı:  “1965 sonrasında Trabzon’un siyasetine 3 imim damga vurdu. Ekrem Dikmen,  Ali Rıza Uzuner ve Ahmet Şener. Ekrem Dikmen sağ siyasetin sembolü ve cesur yüreği idi, Allah rahmet etsin.’ dedi. Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık, yaşamını yitiren Trabzon eski milletvekili Ekrem Dikmen’i anlattı. Aşık, yeni kuşağın Dikmen’i yakinen bilmediğini söyleyerek onu anlatma gereği duydu:
EYÜP AŞIK ANLATIYOR
‘Ekrem Dikmen 1961 sonrasında  yaşını büyüterek 27’den 30’a çıkardı ve milletvekili adayı oldu. Tercihli sistemde ilk sıraya geldi. Çok genç yaşta  milletvekili seçildi. Onun milletvekilliği döneminde CHP koalisyonla da olsa iktidar olmuş, Devlet arkalarında, AP,  DP’nin devamı olarak kurulmuş ve askere karşı zor durumda, hatta ezik. Elinden iktidar alınmış horlanan parti.  O günlerde Trabzonlu gür bir ses çıkarttı, o da Ekrem Dikmen idi. Cesur her tarafta konuşan, Sağını solunu hesap etmeyen, yakışıklı uzun boylu bir milletvekili idi ve efsanemiz oldu. Hem tercihle gelmesi sebebiyle hem de sözünü sakınmaması sebebiyle çok sevildi. Şimdi AK Parti ile CHP arasındaki gerilim o günlerde CHP ile AP arasında idi. Cesur bir ses olduğu için efsane oldu. 15 sene Türk siyasetinde ve Trabzon’da güçtü. 1983’te ANAP’tan aday olup siyasete başladığımda sahada hep onun izlerini gördüm. Herkes Ekrem Dikmen’i seviyor ve övüyordu. Üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen biliniyordu. Ekrem Dikmen yiğitti, efsane idi. Sağ siyasetçilere gür bir sesi ile destek verdi. Aynı dönemin siyasetçileri Ali Rıza Uzuner, Ahmet Şener ve Ekrem Dikmen’di. 3’ü çok ses getirdiler. Son 20-30 sene siyasette olmadığı için, sosyal hayatta olmadığı için unutulmuş olabilir. O nedenle bugün kaybettiğimiz Ekrem Dikmen’i yeni kuşağa anlatmak istedim. Allah rahmet etsin.” (27 Ocak 2016 Çarşamba)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder